Janakkalan piirretty kuntamaskotti ilves uimassa Tervakosken uimahallissa.

Liikuntapaikkojen ja vapaa-aikatilojen käytössä muutoksia 13.1.-26.1.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Tervakosken uimahalli, Delfort Areena ja Turengin liikuntahalli sekä niiden kuntosalit ja luistelualuieiden pukutilat ovat kiinni yleiseltä käytöltä 13.1.-26.1.2022. Lisäksi sulku koskettaa kaikkia kunnan hallinnoimia tiloja ja niissä järjestettävää liikuntatoimintaa. Aluehallintoviraston päätökseen.

Suljetuksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Toiminnassa tulee huomioida osallistujien terveysturvallisuus. Rajoitukset  eivät ulotu koulujen liikunnanopetukseen, ammattiurheiluun eivätkä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan. Ammattiurheilun määritelmä löytyy olympiakomitean sivulta.

Lasten ja nuorten harrastusryhmissä sekä ammattiurhelun ryhmissä tulee noudattaa oheisia ohjeita:

 • Eri ryhmät pidetään erillään toisistaan mahdollisuuksien mukaan ja ryhmäkoot mahdollisimman pieninä
 • Toiminnan järjestäjä voi joutua rajoittamaan ryhmäkokoja turvavälien pitämiseksi.
 • Harrasteryhmän osallistujien yhteystiedot ja tapahtuman aika on kirjattava jokaisen kerran yhteydessä korontartunnan jäljityksen mahdollistamiseksi.
 • Yli 12-vuotta täyttäneiden osallistujien on käytettävä kasvomaskia muulloin kuin urheilusuorituksessa, mikäli terveydellisiä esteitä ei ole.
 • Lievienkin sairauden oireiden esiintyessä pysytään kotona.
 • Noudata hygieniaohjeita.
 • Harrastukseen saattajat eivät jää sisätiloihin odottamaan. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan toimia erityisjärjestelyin terveysturvallisuus huomioiden.
 • Toiminta on järjestettävä siten, että toimintaan osallistuvien lähikontakteja voidaan ehkäistä. Toimija voi esimerkiksi rajoittaa osallistujien määriä, porrastaa vuorojen ja tilaisuuden osallistumista.

 

Liikuntapalveluiden ohjattu toiminta

Uimahallilla lasten uimakoulut ja –kerhot toteutuvat suunnitellusti ja maanantain uintikerhossa on vielä vapaita paikkoja, joista voit tiedustella suoraan uimahalli@janakkala.fi.

Erityisliikunnanohjaajan ryhmiä järjestetään joko verkossa tai mahdollisuuksien mukaan ulkona. Erityisliikunnaohjaaja tiedottaa ryhmäläisiä oman ryhmän osalta.

Uimahallin vesijumpat ovat tauolla toistaiseksi.

Liinalammin avantouintipaikka

Syksyn 2021 kulkutietojen perusteella Liinalammin avantouintipaikalla tulee hyvin vähän kohtaamisia ja ulko-oven välittömässä läheisyydessä olevat pukutilat mahdollistavat tosiasiallisesti sen, että ovelta pystyy tarkistamaan onko sisällä muita. Pukuhuonetilat voidaan avata seuraavin toimintaohjein käyttöön:

Asiakas sitoutuu noudattamaan seuraavia ohjeita:

 • Sisään vain oireettomana
 • Sisään pukuhuoneeseen vain oman perheen / lähipiirin kesken. Huikkaa ovelta, onko muita tiloissa. Jos sisällä on toinen, niin pukeissa oleva odottaa ulkopuolella.
 • HUOM: Sisään astuessa kurkista avannolle, päästä vedestä tuleva ENSIN sisälle.

SISÄLLÄ

 • muista turvavälit 2m
 • Suosittelemme maskin käyttöä
 • Pese kätesi sisään tullessa ja käytä käsidesiä
 • vietä sisällä vain tarpeellinen aika, poistu kun olet valmis

Delfort Areenan Tervakosken liikuntahallin ja Turengin liikuntahallin kuntosalit

Kuntosalien kuukausikorteista hyvitetään sulkuaika. Liikuntapalvelut selvittää kuntosalien kohdalta mahdollisuutta yksityisvarauksille. Asiaa jarruttaa se, että käytännön toiminnot pitää saada toimimaan olemassa olevilla systeemeillä alkaen varauksesta siihen, että varauksen saanut henkilö pääsee oikeaan aikaan sisälle hallitusti. Asiasta tiedotaan lisää ensi viikolla.

Kino Tervakoski

Kino Tervakoski siirtyy esittämään elokuvia tilauksesta perheille.

Tervakosken Uimahalli

Uimahallin kassalle voi sopia asiointiajan uimahalli@janakkala.fi tai soittamalla ti-pe klo 9-14 03 680 1745. Kassalla voi mm. ostaa liikuntaseteleillä uimahallin uintikortteja sekä käyttöoikeuksia Tervakosken ja Turengin liikuntahallien kuntosaleille. Maksutapoina käyvät pankkikortti, käteinen ja liikuntasetelit (ePassi, Smartum-setelit ja mobiilisovellus, Eazybreak, Tykysetelit ja Edenred). Kuntosalien kuukausikorteista hyvitetään sulkuaika.

 

Yksityisten perhevuorojen varaaminen

KAIKKI VARATTAVISSA OLEVAT VUOROT OVAT TOISTAISEKSI VARATTU.

Valitettavasti kaikki ajat perheuinteihin on nyt mennyt, palaamme asiaan mikäli tilanne muuttuu ja aikoja vapautuu esim. peruutusten myötä.
Mikäli rajoitukset jatkuvat, niin aikoja mahdollisesti lisätään 26.1. jälkeen.

Lauantaisin vuorot:

 • 10.45- 12.30 allas 11- 12 Tilaussauna
 • 11.45- 13.30 allas 12-13 Isopuoli
 • 12.45- 14.30 allas 13-14 Tilaussauna
 • 13.45- 15.30 allas 14-15 Isopuoli

Tiistai, keskiviikko ja torstai:

 • Tilaussauna: 15- 16.30, uintiaika 15.15- 16.15
 • Isopuoli: 16.00- 17.30, uintiaika 16.15- 17.15
 • Tilaussauna: 17.00- 18.30, uintiaika 17.15- 18.15
 • Isopuoli: 18.00- 19.30, uintiaika 18.15- 19.15

Vuorot ovat vain Janakkalan kuntalaisille.

Uintivuorojen varaaminen on mahdollista kassapalveluiden aikana ensi viikolla soittamalla ti-pe klo 9-14 p. 03 680 1745.

HUOM!

Mikäli henkilöstössä on akuutteja poissaoloja, niin yksityiset uintivuorot perutaan. Varausvaiheessa otamme varaajalta puhelinnumeron. Varauksia vastaanotetaan yksi vuoro kerrallaan, seuraavan voit varata vasta käyttämäsi vuoron jälkeen. Uintivuorolle maksimissaan 10 henkilöä/perhe.

Tilaussaunalle kannattaa varata vuoro esim. äiti, isä, lapset/ Pariskunta tms. jotka voi vaihtaa vaatteet ja käydä suihkussa/saunassa samaan aikaan. Ison puolen varauksissa sekä naisten, että miesten puolet on käytössä samanaikaisesti.

Uimahallissa suositellaan käytettävän maskeja, pois lukien suihku-, sauna- ja allastilat.

Hinta on normaali uintimaksu.