Reijo Siltala johtoryhmän ja poliitikkojen kanssa.

Kunnanjohtaja Reijo Siltala palkittiin kuntien ilopilkkuna

Maaseudun Sivistysliiton Iloinen päätöksenteko 2022 ­– teemavuoden kunniaksi etsittiin ilmiantojen perusteella kuntien päätöksenteon ilopilkkua, joka kykenee yhteistyöhön, mahdollistaa arvostavan ja kunnioittavan ilmapiirin ja on koko kunnan pelinrakentaja. Valtakunnallisesti eniten ilmiantoja sai Janakkalan kunnanjohtaja Reijo Siltala. Palautteissa kerrottiin mm. hänen positiivisesta ja yhteistyökykyisestä työotteestaan, henkilöstöläheisyydestä ja huumorintajusta. Kunnanjohtajan kerrottiin olevan aidosti kiinnostunut kuntalaisten asioista ja tuovan kehittävällä toiminnallaan hienoa näkyvyyttä koko kunnalle ja kuntalaisille.

”On suorastaan liikuttavan hienoa kuulla tällaisia kommentteja. Hektisessä työssä ja arjessa saa harvoin palautetta mistään”, kertoo Reijo Siltala. ”Olen todella kiitollinen ja otettu kaikista kommenteista.”

Reijon mukaan palautteista heijastuu Janakkalan kunnan äskettäin tekemä strategiatyö, jossa korostui kuntalaisten yhteistyö, toisten tukeminen, valoisuus ja usko tulevaisuuteen. Myös nuoret olivat aktiivisesti mukana strategian työstämisessä.

”Strategiamme kulmakivet – yhteisöllisyys, elinvoimaisuus ja turvallisuus – ohjaavat toimintaamme ja tämä palkinto on osoitus siitä, että olemme yhdessä koko kunnan voimin sisäistäneet voimavaramme”, kiteyttää Siltala.

Kampanjan voittajalle Maaseudun Sivistysliitto myöntää lahjakortin, joka käytetään ehdotuksen mukaisesti kunnan nuorisotyön hyväksi.

Iloisen päätöksenteon teemavuosi käynnistyi tarpeesta ohjata päätöksentekokulttuuria takaisin rakentavaan, ihmisyyttä arvostavaan, ymmärtävään ja vastuullisempaan suuntaan. Teemavuoden tavoitteena on myös houkutella uusia ja nuoria toimijoita yhteisten asioiden hoitoon ja vastuunkantoon.

 

Lue lisää Maaseudun sivistysliiton tiedotteesta.