Ohjeita kunnan liikuntapalveluiden käyttöön

Janakkalan kunnassa seurataan tarkasti viranomaisten tiedotteita uusista mahdollisista toimenpiteistä virusepidemian rajoittamiseksi. Mikäli viranomaiset asettavat rajoituksia toimintaamme kohtaan, tulemme noudattamaan ja tiedottamaan niistä välittömästi.

Tilakohtaiset toimintaohjeet päivittyvät palveluiden yhteyteen nettisivuille.

HUOMIOITAVAT ASIAT AVAUTUVIEN JULKISTEN TILOJEN KÄYTÖSSÄ ASIAKKAILLE

Julkiseen tilaan ei saa tulla oireisena

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky (Lue lisää oireista). Julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

Riskiryhmään kuuluvat

Riskiryhmään kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja eikä julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista voida siten myöskään suositella. Jos osallistuminen on välttämätöntä, tulee turvaetäisyyksiä ja hygieniasuosituksia noudattaa.

Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät.

Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana (Lue lisää koronaviruksen tarttumisesta). Tartuntojen torjumiseksi tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää.

  •  Lähikontaktien välttämiseksi turvavälien ylläpitämisen mahdollisuus julkisissa tiloissa tulee turvataan henkilömäärää rajaamalla ja ohjeistamalla käyttäjiä huolehtimaan henkilöiden välisistä etäisyyksistä eli vähintään 1–2 m.

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. Oikein toteutettu yskimis- ja käsihygienia estää tartuntoja.

  • Tultaessa sisätilaan tai rajattuun ulkotilaan käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta on helposti saatavilla.
  • Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttö-nenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.

Siivous

Koronavirustartuntojen riskin pienentämiseksi ja infektioiden leviämisen ehkäisemiseksi siivousta tehostetaan kaikissa avattavissa julkisissa tiloissa ja lisäksi huomioidaan voimassa olevat viranomaisohjeistukset.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. Koronavirukset eivät säily pitkiä aikoja ilmassa tai pinnoilla.

 

Toivomme, että asiakkaamme julkisissa tiloissa noudattavat annettuja ohjeita ja näin huolehtivat sekä omasta, että muiden asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuudesta. Tilanne on kaikille uusi ja käytännöissä tapahtuu varmasti vielä muutoksia tulevien viikkojen/kuukausien aikana.