Kunnan liikuntapalveluiden hallittua avausta valmistellaan

Janakkalan kunnassa valmistellaan seuraavien liikuntatilojen avaamista 1.6.2020 alkaen:

  • Turengin liikuntahalli (kuntosali + varatuille vuoroille liikuntahalli)
  • Liinalammin uimarannan pukutilat
  • ohjattuun toimintaan kenttien pukutilat (Liinalampi, Kansanpuisto, Tervakoski).
    • varmistunut 29.5., pukutilat käytössä vuoronvarauksen yhteydessä viranomaisohjeet huomioiden
  • Tervakosken Uimahallin aukiolo ajanjaksolle 1.6.-17.6.2020

Toukokuun viimeisellä viikolla vahvistamme tilojen aukeamisen ja aukioloajat, kun vahvistuu että siivous palvelujentuottajat pystyvät suorittamaan aukeamiseen liittyvät tarvittavat lisäsiivoukset.

Janakkalan kunnassa seurataan tarkasti viranomaisten tiedotteita uusista mahdollisista toimenpiteistä virusepidemian rajoittamiseksi. Mikäli viranomaiset asettavat rajoituksia toimintaamme kohtaan, tulemme noudattamaan ja tiedottamaan niistä välittömästi. Päätöksen tekohetkellä 20.5.2020 voimassa oleva sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistus löytyy TÄÄLTÄ.

Tilakohtaiset toimintaohjeet päivittyvät palveluiden yhteyteen nettisivuille aukeamisen vahvistumisen yhteydessä.

HUOMIOITAVAT ASIAT AVAUTUVIEN JULKISTEN TILOJEN KÄYTÖSSÄ ASIAKKAILLE

Julkiseen tilaan ei saa tulla oireisena

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky (Lue lisää). Julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

Riskiryhmään kuuluvat

Riskiryhmään kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja eikä julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista voida siten myöskään suositella. Jos osallistuminen on välttämätöntä, tulee turvaetäisyyksiä ja hygieniasuosituksia noudattaa.

Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät löydät TÄÄLTÄ

Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana (Lue lisää). Tartuntojen torjumiseksi tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää.

  •  Lähikontaktien välttämiseksi turvavälien ylläpitämisen mahdollisuus julkisissa tiloissa tulee turvataan henkilömäärää rajaamalla ja ohjeistamalla käyttäjiä huolehtimaan henkilöiden välisistä etäisyyksistä eli vähintään 1–2 m.

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana (Lue lisää). Oikein toteutettu yskimis- ja käsihygienia estää tartuntoja.

  • Tultaessa sisätilaan tai rajattuun ulkotilaan käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta on helposti saatavilla.
  • Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttö-nenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.

Siivous

Koronavirustartuntojen riskin pienentämiseksi ja infektioiden leviämisen ehkäisemiseksi siivousta tehostetaan kaikissa avattavissa julkisissa tiloissa ja lisäksi huomioidaan viranomaisohjeistukset.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. Koronavirukset eivät säily pitkiä aikoja ilmassa tai pinnoilla.

 

Toivomme, että asiakkaamme julkisissa tiloissa noudattavat annettuja ohjeita ja näin huolehtivat sekä omasta, että muiden asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuudesta. Tilanne on kaikille uusi ja käytännöissä tapahtuu varmasti vielä muutoksia tulevien viikkojen/kuukausien aikana.