Kuljetuspalveluihin mahdollisuus pikamatkoihin ilman ennakkovarausta

Sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelumatkojen järjestämisestä on viime kesästä lähtien vastannut maakunnallinen kuljetuspalvelukeskus ylläpitäjänään Tampereen Aluetaksi.

Asiakaskunnan tarpeiden perusteella kuljetuspalveluun tulee 7.1.2019 lukien mahdollisuus tilata osa matkoista ns. pikamatkoina. Pikamatka tarkoittaa sitä, että etukäteistilausaikaa ei tarvita, vaan kuljetuksen voi saada hyvinkin nopeasti riippuen liikenteessä olevien taksien mahdollisuudesta vastata kyytitarpeeseen. Pikamatkat tilataan samasta numerosta kuin muutkin matkat.

Sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalveluoikeuden omaava voi tilata enintään neljä (4) yhdensuuntaista pikamatkaa kuukaudessa (sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaiset asiointi-, virkistys- ja opiskelumatkat). Muut matkat tulee tilata kuten aiemminkin eli edellisenä päivänä tai viimeistään kaksi tuntia ennen haluttua matka-ajankohtaa. Pikamatkoja ei ole välttämätön käyttää, vaan voit tilata edelleen kaikki matkat hyvissä ajoin etukäteen. Myös pikamatkoilla kyydissä saattaa olla useampi matkustaja.

Muut matkat tulee tilata kuljetuspalvelukeskuksesta numerosta 0100 4135 (aisti- ja puhevammaiset tekstiviestillä numerosta 046 920 0535) edellisenä päivänä klo 14 mennessä ja ennakoimattomat matkat viimeistään kahta tuntia ennen haluttua matka-ajankohtaa. Lisäksi on mahdollisuus tilata useita asiointi- ja virkistysmatkoja etukäteen pisimmillään kahden viikon ajalle.

Kuljetuspalveluohjeet

Kuljetuspalvelun järjestämisessä tai kyydeissä ilmenevistä mahdollisista epäkohdista pyydämme antamaan palautetta ensisijaisesti Tampereen Aluetaksin palautekanavan kautta: https://www.taksitampere.fi/sote/ à Anna palautetta toiminnastamme. Mikäli et voi käyttää sähköistä palautekanavaa, voit soittaa taksitarkastajalle arkisin klo 9-16 p. 010 4765 650.