Koronarokotusten ajanvaraus on avattu yli 40-vuotiaille

Perusterveiden (muu väestö) koronarokotuksien ajanvarausoikeutta on laajennettu nyt myös 40-49-vuotiaille. Ajanvaraus on siis avoinna kaikille yli 40-vuotiaille sekä riskiryhmiin 1 & 2 kuuluville.

Tällä hetkellä kaikille ikäryhmille tarjotaan rokotesaatavuuden mukaan joko Comirnaty -rokotetta (Pfizer-BionTech) tai Modernaa.

Suosittelemme käyttämään sähköistä ajanvarausta (riskiryhmiin kuuluvien alle 40-vuotiaiden ajanvaraus puhelimitse). Lue tarkemmat ajanvaraustiedot www.koronarokotuksetkantahame.fi

Huom! Sähköisen ajanvarauksen linkki ei toimi siirryt linkkiin mobiililaitteella Facebookin kautta, jonka sisäinen selain estää linkin avautumisen. Kopioi sähköisen ajanvarauspalvelun linkki ja avaa se uudessa selainikkunassa. Joissakin puhelimissa (esim iPhone) linkin pitkään painaminen mahdollistaa linkin avaamisen ohittaen Facebookin sisäisen selaimen.

Rokotuspaikat

Pääsääntöisesti keskiviikoisin Tervakoskella ja torstaisin Turengissa annetaan tehosterokotuksia, uusia rokotusaikoja annetaan perjantaipäiville.

Juhannuksen jälkeen rokotukset keskitetään kokonaan Turenkiin.

Tehosterokotukset

Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä saatava tehosterokotusaika on sitova. Tehosteaika annetaan 12 viikon päähän ensimmäisestä rokotuksesta. Jos tiedät kyseisellä viikolla olevan välttämättömiä menoja, huomioi se varatessasi ensimmäistä aikaa.

Tehosteaikaa ei siirretä muuta kuin aivan välttämättömistä (terveydellisistä) syistä. Toivomme, ettei rokotusten ajanvarausnumeroa rasiteta kyselyillä ajan vaihtamisesta. Rokotteet saapuvat kullekin viikolle valmiiksi korvamerkittyinä. Siten ajan aikaistaminen ei ole mahdollista ja viivästyttäminen heikentää rokotusten kokonaistehoa.

Tehosterokote (2. rokote), henkilöille jotka ovat saaneet ensimmäisenä rokotteena Astra Zenecan:

  • Alle 65-vuotiaat saavat tehosterokotteena Comirnaty –rokotteen (Pfizer-BionTech) tai Modernan.
  • Yli 65-vuotialle toinen rokotusannos annetaan samaa rokotetta kuin ensimmäisellä kerralla. Tästä poiketaan vain, jos rokotteelle on ilmennyt jokin vasta-aihe, esimerkiksi jos ensimmäisestä annoksesta on tullut vakava allerginen reaktio.