Opettajalle

Näin käytät oppimisympäristöä

Tämä oppimisympäristö tarjoaa työkaluja uuden opetussuunnitelman toteuttamiseen. Oppimisympäristössä on neljä osaa. Sijainnit, oppitunnit, jaa oppitunti ja kuvapankki. Oppimisympäristön materiaalit on suunniteltu tukemaan OPS2016 mukaisia laaja-alaisia kokonaisuuksia. Erityistä huomiota kohteiden käsittelyssä on on pyritty kiinnittämään L2 ja L5 kokonaisuuksien vaatimuksiin. Kulttuurisella osaamisella ja vuorovaikutuksella on keskeinen rooli oppimisympäristössä. Kohteet oppimisympäristöön on valittu yhdessä kunnan kulttuuritoimen kanssa ja ne löytyvät myös paikallisesta opetussuunnitelmasta hyödynnettävien oppimisympäristöjen joukosta. Oppimisympäristö tarjoaa ja esittelee joukon sähköisiä yhteisöllisen työskentelyn välineitä.

Kohteisiin on kätevä tutustua sijainnit -osion karttaohjelman avulla. Kohteita klikkaamalla saa näkyviin lisätietoa kohteesta ja interaktiivisen Padlet -seinän, jolle oppilaat voivat jakaa tuotoksiaan muiden nähtäväksi. Seinä on oivallinen yhteisöllinen työväline kohteista käytävään keskusteluun.

Oppitunnit osiossa löytyy joukko valmiiksi suunniteltuja oppitunteja, joiden avulla pääsee tutustumaan Janakkalan oppimisympäristöihin sähköisiä työvälineitä hyödyntäen. Opittuanne työtavan voitte hyödyntää sitä muihinkin oppimisympäristöihin tutustumisessa.

Jaa oppitunti -osiosta löytyy linkki kahteen jaettuun Google Drive -kansioon. Ensimmäinen kansio on tarkoitettu opettajille tuntisuunnitelmien jakamiseen. Jos olet pitänyt tunnin tai pidemmän opetuskokonaisuuden jonka aikana hyödynsit jotain kunnan monista oppimisympäristöistä, ole hyvä ja jaa se muillekin. Näin hyvät työtavat pääsevät kiertoon ja edistät samalla jakamisen kulttuuria koulujen välillä. Saatat itsekin löytää kiinnostavia vinkkejä kansiosta.
Toinen kansio on tarkoitettu oppilaiden töille, silloin kun haluatta jakaa tuotoksia vanhempien kanssa. Kansion katseluun tarvitaan edu.janakkala -tunnukset, joten ulkopuoliset eivät sinne pääse.