Ikäkeskus

Ikäkeskuksen palvelut on tarkoitettu ensisijaisesti ikääntyville, heidän omaisilleen ja läheisilleen. Ikäkeskuksen toiminnan tavoitteena on edistää ikääntyvien hyvinvointia koko Janakkalan alueella.

Koronaviruksen vuoksi ryhmämme ja toimintamme on suljettu tai rajoitettu kaikkein välttämättömimpiin toimintoihin.

  • Kaikki jumpat ja ryhmät ovat toistaiseksi peruttu, myös kotikuntouksen käynnit on peruttu toistaiseksi!
  • Ikääntyneiden ja vammaisten palveluiden asiakasohjauksesta ja muistipoliklinikalta toteutetaan vain akuutit käynnit ja palvelutarpeen arvioinnit.

 

Ikäihmisille koronaohjepuhelin

Janakkalan kunta käynnistää 23.3.20 klo 8 yli 70-vuotiaille kuntalaisille tarkoitetun korona-ohjepuhelimen, joka vastaa kysymyksiin koskien kotona selviytymistä poikkeustilanteen aikana.

Neuvontapuhelin toimii numerossa 03 680 1233 ma-pe klo 8-15. Numerossa ei ole käytössä takaisinsoittojärjestelmää, mutta pyrimme parhaamme mukaan soittamaan takaisin vastaamatta jääneisiin puheluihin.

Neuvontapuhelin on käytettävissä niissä arjen avun, neuvonnan ja ohjauksen tilanteissa, jotka aiheutuvat pandemiasta. Palvelua antavat kunnan muista palveluista siirretyt työntekijät, järjestöjen työntekijät ja vapaaehtoiset.

Kenelle apu on tarkoitettu? Palvelu on tarkoitettu lähtökohtaisesti heille, joilla on vaikeuksia pärjätä itse tai joilla ei ole läheisapua omissa verkostoissaan. Erityisesti tämä koskee yli 70-vuotiaita, jotka asuvat kaukana palveluista ja jotka ovat karanteenissa tai sitä vastaavissa olosuhteissa sekä muille henkilöille, jotka eivät muuttuneessa tilanteessa koe pärjäävänsä.

Kunnan omat palvelut ovat myös käytössä

Janakkalan kunnan omat palvelunumerot ovat edelleen käytössä ja ne vastaavat edelleen pyyntöihin sosiaalihuollon palveluista ja palvelutarpeen arvioinnista. Janakkalan Ikäkeskuksen asiakasohjauspuhelin 03 680 1883 palvelee ma-pe klo 8-16.

Voit myös aina ilmoittaa avuntarpeestasi sähköpostilla ikakeskus@janakkala.fi

Kanta-Hämeen sosiaalipäivystys palvelee edelleen vain tilanteissa, joissa on akuutti sosiaalihuollon tarve. Puhelinnumero sosiaalipäivystykseen on 03 6217100.

Ikäkeskuksen asiakasohjauspuhelin

Asiakasohjauspuhelimen kautta Ikäkeskuksen uudet asiakkaat ohjautuvat palveluiden piiriin.

Puhelinnumerot

Palveluajat

Soittoajat
Maanantai-Perjantai 8:00-16:00

Ikäkeskus

Ikäihmisten asiakasohjaus ja toimintakeskus
Palveluohjaaja Päivi Javanainen
Muistikoordinaattori Anne-Mari Rajala
Palvelusuunnittelija Tanja Sillanpää
Terveydenhoitaja Elina Partanen
Sairaanhoitaja Johanna Jaakonsaari
Tapailanpiha 7

14200 Turenki

Puh. 03 680 1883
Soittoajat:
ma-pe klo 8.00-16.00
la-su ei tavoitettavissa