Elsakoti

Vierailukielto toistaiseksi

Hyvä läheinen, omainen ja vierailija. Haluamme suojata potilaitamme ja henkilökuntaamme koronavirusaltistukselta. Tästä syystä asumispalveluyksiköissämme on vierailukielto ja ulko-ovi on lukossa. Lisätietoja saat soittamalla hoitajille.

Soita läheisellesi – älä tule käymään, henkilökunta auttaa mielellään esim. puhelimen käytössä.

 

Elsakoti on

Janakkalan Elsa ja Pauli Kodit Oy:n omistama 30 asuntoa käsittävä asumispalveluyksikkö Tervakoskella.

Elsakoti on aloittanut toimintansa vuonna 1994. Ensin 10 paikkaisena palvelutalona ja kun laajennusosa Hilda valmistui heinäkuussa 2013 saatiin 20 asuntoa lisää. Asunnot ovat vuokra-asuntoja. Asukkaat asuvat siis omissa kodeissaan, jotka osittain itse sisustavat ja kalustavat omilla huonekaluilla. Asunnoissa on valmiina hoivasängyt.

Elsakodissa asutaan turvallisesti ja kodikkaasti ammattitaitoisen ja osaavan henkilökunnan sekä omaisten avulla. Henkilökunta auttaa, ohjaa ja tukee asukasta arjessa. Annamme hyvää ja kattavaa perushoitoa. Tarjoamme viihtyisän ja rauhallisen kodin, jossa voi toimia omien voimavarojensa ja toiveidensa mukaisesti. Kiireetön yhdessäolo ja avoin ilmapiiri takaavat inhimillisen elämän toteutumisen mielekkäällä tavalla. Arkipäivät Elsakodissa koostuvat musiikista, ulkoilusta, muisteluhetkistä ja aivoja aktivoivasta toiminnasta. Vietämme aikaa ulkona mahdollisimman paljon.

Toimintamme periaatteet ovat asukaslähtöisyys ja yksilöllisyys hoitotyössä. Käytämme kuntoa ylläpitävää työotetta, jossa asukkaita kannustetaan aktiiviseen omatoimisuuteen kunkin kykyjen ja taitojen mukaan.

Terveyskeskuslääkäri käy kerran viikossa Elsakodilla ja häneen saa yhteyden tarvittaessa. Asukkaat kustantavat lääkkeet itse. Elsakodin asukkaiden lääkkeet tilataan Tervakosken apteekista.

Asumispalvelun kuukausimaksu koostuu vuokrasta, tukipalveluista, aterioista sekä nettotuloihin perustuvasta asumispalvelumaksusta. Tukipalvelut sisältävät asukkaiden ateriat, turvapuhelimen, pyykkihuollon, kotien siivouksen. Hoiva- ja hoitotyöhön sisältyy asukaslähtöinen hoidonsuunnittelu kuntouttavan hoitotyön keinoin.

Asukas on oikeutettu hakemaan Kelan eläkkeensaajan hoitotukea, asumistukea ja kunnan myöntämää kuljetustukea. Henkilökunta auttaa etuuksien hakemisessa tarvittaessa.

Elsakoti

asumispalveluyksikkö
Kivimiehentie 4

12400 Tervakoski

Puh. Hoitajat: Elsa 019 758 0799, Hilda 019 758 0880

Harju Soile

asumispalvelujen palvelusihteeri
asiakaslaskutus Tapailakoti, Elsakoti, Kotipelto ja Kyterinhovi
Tapailanpiha 11

14200 Turenki

Puh. 03 680 1501