Kyterinhovi

Vierailut hoivayksiköissä korona-aikana (päivitetty 27.4.2021)

 

Kyterinhovi on 60 asuntoa käsittävä asumispalveluyksikkö, joka valmistui Turenkiin kesällä 2015 (Pelipihanpolku 1)

Talossa on neljä yksikköä: Herttua, Ruhtinas, Kreivi ja Paroni. Asunnot ovat vuokra-asuntoja. Asukkaat asuvat omissa kodeissaan, jonne voi tuoda omia kalusteita ja jossa on valmiina hoivasänky patjoineen. Talossa ei ole mahdollisuutta varastoida tavaraa.

Kyterinhovi mahdollistaa ikäihmisen turvallisen ja kodinomaisen asumisen elämän loppuun saakka. Toimintamme periaatteet ovat asukaslähtöisyys ja yksilöllisyys. Asukkaan omatoimisuuden tukeminen, terveyden edistäminen, ja kuntoutusta tukeva toiminta on hyvän hoitotyön perusta.

Henkilökunta auttaa, hoitaa, ohjaa ja tukee asukasta arjessa. Tavoitteena on tarjota viihtyisää ja rauhallista asumista omissa kodeissaan sekä yhteisöllisesti.

Omien voimavarojensa ja toiveidensa mukaisesti asukas asuu talossa ja saa tarvitsemaansa tukea omaan arkeensa. Korkea hoidon laatu monisairaiden ikäihmisten kanssa toimiessa on meille tärkein tavoite arjessa. Yhteistyö läheisten kanssa on tärkeää ja mahdollistaa asukkaan hyvän elämän.

Asukkaat saavat hyvää ja kattavaa perushoitoa. Kyterinhovissa käy terveyskeskuslääkäri kaksi kertaa viikossa ja tarvittaessa useamminkin. Asukkaan lääkkeet  toimittaa taloon Reskan apteekki (Hämeenlinna). Käytössämme on ANJA-annosjakelu ja lääkkeet asukas maksaa itse.

Arjessa meitä käy ilahduttamassa esiintyjiä erilaisten virkistyshetkien merkeissä. Seurakunnan edustaja käy säännöllisesti kerran kuussa talossamme hartaushetkessä sekä pyynnöstä myös yksittäisten asukkaiden luona.

Ulkoilutusta ja pieniä virikehetkiä tarjoaa oma henkilökunta.

 

Asumispalvelun maksut koostuvat vuokrasta, tukipalvelumaksusta, aterioista sekä tuloihin perustuvasta hoivapalvelumaksusta.

Asukkaan maksupäätös tehdään hoivamaksujen osalta bruttotulojen perusteella, katso alta maksuperusteet ja kotihoidon maksutaulukko.

Tukipalvelumaksu sisältää turvarannekkeen käytön, siivouksen huoneessa, omien henkilökohtaisten vaatteiden pesun ja talossa käytössä olevien liinavaatteiden käytön.

Asukas on oikeutettu hakemaan Kelan asumistukea sekä eläkkeensaajan hoitotukea. Kunnan myöntämää kuljetustukea asukkaan on myös mahdollisuus hakea. Henkilökunta auttaa etuusasioiden hakemisessa tarvittaessa, mutta toivottavaa on että läheiset hoitavat asukkaan tukiasiat itse.

Kyterinhovi

asumispalveluyksikkö
Pelipihanpolku 1

14200 Turenki

Puh. Paroni 03 680 1103, Kreivi 03 680 1352, Herttua 03 680 1515, Ruhtinas 03 680 1354

Välikangas Satu

palvelusihteeri
Asiakaslaskutus Tapailakoti, Elsakoti, Kotipelto ja Kyterinhovi. Ostolaskujen asiatarkastus Tapailakoti, Kotipelto ja Kyterinhovi.
Tapailanpiha 11 B,

14200 Turenki

Puh. 03 680 1501
Satu Välikangas.