Varmennekortin tilaaminen

Varaa henkilökohtainen aika sähköpostitse osoitteesta mari.salojarvi@omahame.fi. Ota mukaasi poliisin myöntämä voimassa oleva henkilötodistus tai passi. Muilta kuin Suomen kansalaisilta edellytetään aina passia.

Uuden ammattikortin saat tilattua suoraan WebVartista ositteesta haevarmenne.vrk.fi. Vain voimassaolevan ammattikortin voi uusia Webvartissa, joten huolehdithan korttisi uusimisen hyvissä ajoin. Kortin voi uusia, kun kortissa on voimassaoloaikaa alle kolme kuukautta.

Rekisteröintipisteissä ei ole kuvausmahdollisuutta, eli kortti tilataan kuvattomana.

Kaikki Valviran Terhikki -rekisteriin kuuluvat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt ovat Sote -ammattikortin käyttäjiä. Organisaatiokohtaista henkilöstökorttia käyttävät terveydenhuollon organisaation muu henkilöstö esimerkiksi sihteerit ja ICT-henkilöstö. Toimijakorttia käyttävät terveydenhuollon ulkopuoliset sidosryhmät esimerkiksi tietojärjestelmätoimittajat sekä konsultit. Toimijakortti on myös organisaatiokohtainen.

Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksikön tai apteekin ammattilaiset voivat tilata väestörekisterikeskuksen myöntämän Sote -ammattikortin (VRK-kortti) Janakkalan terveyskeskuksen rekisteröintipisteestä.

Kortinhaltijan vastuu ja kortin katoaminen

Ammattikortti on henkilökohtainen ja on tarkoitettu ainoastaan kortinhaltijalle. Kaikki kortilla tehtävät sähköiset toiminnot tapahtuvat kortinhaltijan toimesta. Korttia on säilytettävä huolellisesti ja erillään tunnusluvuista. Kortin taustapuolella oleva sarjanumero on syytä tallettaa mahdollista kortin sulkemista varten.

Mikäli kortti on vahingoittunut, kadonnut, anastettu tai tarpeeton, on tästä ilmoitettava välittömästi sulkupalveluun väärinkäytösten estämiseksi. Sulkupalvelu toimii ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä:

  • puh. 0800 162 622 (maksuton Suomesta soitettaessa)
  • ulkomailta soitettaessa +358 800 162 622 (+paikallisen operaattorin veloitus).

Kortinhaltijan vastuu kortista päättyy, kun ilmoitus kortin sulkemisesta on vastaanotettu sulkupalvelussa.