Tästä löydät kattavaa tietoa rokottamisesta

Neuvola- ja kouluikäisen rokotukset

Noudatamme Suomen kansallista rokotusohjelmaaPerusrokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet annetaan pääosin neuvolaiässä neuvoloissa. Mikäli perusrokotusohjelma on jostain syystä jäänyt vajaaksi, sitä voidaan täydentää kouluaikana. Rokotusohjelmaa jatketaan kouluterveydenhuollossa.

Aikuisikäisen rokotukset

Jäykkäkouristusrokotus uusitaan 20 vuoden välein (THL muutos 3/2018) ja yli 65-vuotiailla 10 vuoden välein. Lisätietoja aikuisten rokotussuojasta ja tehostamistarpeesta löydät tästä.

THL (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) suosittelee ikääntyneille ja muille riskiryhmille pneumokokki- rokotetta  sen keuhkokuumetta estävän tehon vuoksi.

 • Pyydä resepti Kansalaisen terveyspalvelun kautta, apteekista tai terveysasemalta. Pistämme sen joukkorokotusten yhteydessä influenssarokotteen kanssa tai muuna aikana ota yhteys omahoitajaan.

Matkailijan rokotukset

Katso myös matkailijan terveysopas.

Matkailijan olisi hyvä ottaa selvää matkakohteensa terveysvaaroista.
Rokotustarve määräytyy matkakohteen mukaan. Lue lisää matkailijan rokotuksista.

Matkailijoiden perusrokotukset ovat jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotukset. Tarvittaessa MPR (tuhkarokko-sikotauti-vihurirokko) ja poliorokotus. Rokotussuojan kehittyminen voi kestää 2 – 4 viikkoa.

Matkalle lähdettäessä on syytä ottaa yhteyttä riittävän ajoissa (1 – 2 kk ennen lähtöä) terveysasemallesi. Turengissa matkailijan rokotuksia hoitaa terveydenhoitaja Anuliisa Salovaara (p. 03-6801486), Tervakoskella Josefiina Rantanen 03. 6801 717. Voit myös lähettää tiedot sähköisesti terveysasemalle Kansalaisen terveyspalvelun kautta ja täyttää siellä esitietolomakkeen. 

Influenssarokotus

 • Koululaisen huoltajat voivat varata kouluhoitajalta  rokotusajan: Oman koulun terveydenhoitaja tiedottaa tarkemmin wilman kautta influenssarokotusaikataulusta ja ajanvarauksesta. Ajanvaraus puhelimitse tai wilman kautta. Rokotukset koululla vain sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluville.
 • Neuvolan asiakkaille ajanvaraus soittamalla tai neuvola chat

ROKOTUSAJAT JA -PAIKAT kaikille, myös rokotteen itse ostaneille.

Terveysasemat TURENGIN terveysasema Tapailanpiha 13 B, Turenki ja TERVAKOSKEN terveysasema Kivimiehentie 2,Tervakoski

Voit varata ajan omahoitajaltasi soittoaikoina.

Influenssarokotus on maksuton näille ryhmille lue lisää täältä

 • 65 vuotta täyttäneille
 • lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville. Lue lisää täältä
 • sosiaali- ja terveysalan sekä lääkehuollon henkilöstölle
 • raskaana oleville naisille
 • alle 7 vuotiaille lapsille: Nenäsumuterokote voidaan antaa 2–6-vuotiaille
 • vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiirille. Lue lisää täältä
 • varusmiespalvelukseen astuville

Suosittelemme pneumokokkirokotetta riskiryhmässä oleville.

 • Pyydä resepti lähettämällä viesti Kansalaisen terveyspalvelun kautta, apteekista tai terveysasemalta. Pistämme sen joukkorokotusten yhteydessä influenssarokotteen kanssa tai muuna aikana ota yhteys omahoitajaan. Pneumokokkirokote (Prevenar) riittää kerta-annoksena suojaksi loppuiäksi

Jos et ole oikeutettu ilmaiseen influenssarokotukseen ja haluat saada rokotteen:

Pyydä influenssarokote-resepti Kansalaisen terveyspalvelun kautta, apteekista tai terveysasemalta
Pistämme pneumokokkirokotteen influenssarokotteen joukkorokotusten yhteydessä tai  varaa aika omahoitajalta terveysasemalle.

Lue lisätietoa influenssarokotuksista