1.1.2023 alkaen janakkalalaisten sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Kanta-Hämeen hyvinvointialue eli Oma Häme. Palvelut jatkuvat kuten aiemmin: voit asioida samoissa toimipaikoissa kuin tälläkin hetkellä ja löydät tiedot niistä toistaiseksi vielä näiltä sivuilta. Palveluiden puhelinnumerot säilyvät ennallaan, sähköpostiosoitteet vaihtuvat muotoon etunimi.sukunimi@omahame.fi.

Suun terveydenhuollossa noudatamme edelleenkin tiukkoja hygieniamääräyksiä. Potilaiden ja henkilökunnan tulee saapua vastaanotolle vain terveenä. Odotustilassamme on edelleen voimassa maskisuositus yli 12-vuotiaille. Asiakkaamme voivat sairauden sattuessa perua aikansa ajanvarauksen ollessa suljettuna vastaajaamme

Ajanvaraus hammashoitoon

Varaa aika keskitetyn ajanvarauksen kautta puh. 036801458, avoinna arkisin klo 8-15

  • Toivomme kiireellisen hoidon ajanvaraukset mielellään aamusta klo 8.00-11.00
  • Kiireettömät puhelut arkisin klo 11 jälkeen, jolloin ajanvarauksessamme on vähemmän ruuhkaa.
  • Ajanvarauksessamme on käytössä takaisinsoittojärjestelmä.

Lue lisää hoitoon pääsystä ja odotusajoista.

Ajan peruminen

Voit perua sopimattoman ajan jättämällä puheviestin keskitettyyn takaisinsoittojärjestelmäämme puh. 036801458 mihin vuorokauden aikaan tahansa. Kerrothan selkeästi viestissäsi nimesi, sotusi ja tiedot ajasta, minkä haluat perua.

Mikäli haluat uuden ajan perumasi tilalle, soitathan takaisinsoittojärjestelmäämme ma-pe klo 8-15

Peru sopimaton hammashoitoaika viimeistään 24 tuntia ennen vastaanoton alku tai äkillisissä sairastumisissa mahdollisimman nopeasti. Myöhään perustusta tai peruuttamattomasta hoitoajasta perimme 18 vuotta täyttäneiltä peruuttamattoman käynnin maksun 50,80 euroa.

Varatuista vastaanottoajoista on mahdollisuus saada tekstiviestimuistutus. Se ei poista asiakkaan velvollisuutta huolehtia vastaanottoajoistaan.

Terveystarkastukset suun terveydenhuollossa

Ensimmäistä lasta odottavat perheet:

Ensimmäistä lasta odottavat perheet voivat varata aikaa MAKSUTTOMAAN TERVEYSNEUVONTAKÄYNTIIN. Käynnin aikana keskustellaan mm. ravinto-ja suunhoitotottumuksista. Karieksen hallinta onnistuu terveellisin elintavoin ja hyvän omahoidon keinoin. Vauva- ja varhaislapsuusaika on tärkeää estää kariesbakteerin tarttuminen äidiltä tai isältä lapselle. Vanhempien on tärkeää käydä suun ja hampaiden tutkimuksessa ennen vauvan syntymää. Suun ja hampaiden tutkimus on MAKSULLINEN.

Lapset ja nuoret:

Neuvolaikäiset: kaikille 2- ja 4- ja 6- vuotiaille lähetetään aika kotiin. Terveystarkistuksen suorittaa joko lisäkoulutettu hammashoitaja tai suuhygienisti.

Koululaiset: 1.-, 5.-, ja 8.-luokkalaiset hammaslääkäri tarkistaa kattavasti. Aika lähetetään kotiin.

8-luokkalaisille opettaja on lähettänyt Wilma viestillä linkin OmaOlon lasten- ja nuorten suunterveyskyselyyn, jonka toivomme jokaisen täyttävän ennen suun terveystarkistusaikaa.

Määräaikaistarkistuksessa jokaiselle tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma ja tarvittaessa lapsi tai nuori kutsutaan tiheämmin terveystarkistuksiin.

Opiskelijat:

Janakkalan oppilaitoksissa opiskelevat voivat kotipaikkakunnastaan riippumatta hakeutua suun terveystarkistukseen Janakkalaan. Hoito on maksutonta alle 18-vuotiaille.

Aikuiset:

Tutkimuksen yhteydessä jokaiselle tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma. Hoitosuunnitelmassa arvioidaan seuraava hammaslääkärikäynnin tai suuhygienistikäynnin ajankohta. Pääsääntöisesti aikuispotilailta ei meillä ole kutsujärjestelmässä.