Videovastaanotolla tarkoitetaan sitä, että asiakkaan tutkiminen, diagnostiikka, tarkkailu, seuranta, hoitaminen, hoitoon liittyvät päätökset tai suositukset perustuvat videon välityksellä järjestettyihin ammattilaisen ja asiakkaan, kahdenkeskeisiin keskusteluihin. Videovastaanottona voidaan järjestää myös verkostotapaaminen, missä asiakkaan lisäksi voi olla hänen läheisiään ja useita ammattilaisia.

Videovastaanotolla voidaan korvata fyysinen vastaanottokäynti, mikäli terveydenhuollon ammattihenkilö on arvioinut, että annettava palvelu soveltuu etäpalveluna toteutettavaksi. Videovastaanotto rinnastetaan normaalin vastaanottokäyntiin. Videovastaanoton järjestämiseksi Janakkalan terveydenhuollon ammattilaisen ja asiakkaan välillä on oltava hoitosuhde.

Janakkalan terveydenhuollossa videovastaanotot järjestetään toistaiseksi Kansalaisen terveyspalvelun suomi.fi –tunnistautumista sekä Microsoftin Teams-ohjelmaa hyödyntäen. Videovastaanoton toteuttaminen on mahdollista myös esimerkiksi lapsen puolesta asioimalla. Lue tarkemmat ohjeet puolesta asioinnista Janakkalan kunnan sähköisissä palveluissa.

Alta löydät videovastaanoton käyttöehdot ja tietosuoja -dokumentin, sekä yleiset ohjeistukset tietokoneella tai mobiililaitteella videovastaanotolle liittymiseen.