Terveystarkastukset

Terveystarkastus terveydenhoitajalla tehdään ensimmäisenä opiskeluvuonna ja lääkärillä toisena opiskeluvuonna. Terveydenhoitaja kutsuu opiskelijat tarkastuksiin. Opiskelija voi varata ajan tarvittaessa myös itse terveydenhoitajalle.

Terveystarkastuksen esitietolomakkeen voit täyttää sähköisesti omaolo.fi palvelussa, johon saat linkin opiskeluterveydenhoitajalta wilmassa.

Sähköisiä terveyspalveluita voi käyttää 15 vuotta täyttänyt henkilö, jos hänellä on omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Mobiilivarmenteen saa hankittua käyttöön helposti, klikkaa tästä mobiilivarmenteen käyttö ohjeeseen.

Sairaanhoito

Voit hakeutua vastaanotolle, kun tarvitset terveydenhoitajan neuvontaa sairauksien hoidossa, tapaturmissa ja pienissä hoitotoimenpiteissä (esim. ompeleiden poisto). Lääkärin sairasvastaanotto tapahtuu terveysasemilla.

Maksuton ehkäisy

Kaikki alle 25-vuotiaat Janakkalassa asuvat/opiskelevat ovat oikeutettuja ilmaiseen raskaudenehkäisyyn. Maksuttoman ehkäisyn valikoimaan kuuluvat kondomit, mini- ja yhdistelmäpillerit, hormonikierukka ja kapseli. Lisätietoa ehkäisyvalmisteista ja niiden sopivuudesta sinulle saat terveydenhoitajaltasi.