Asevelvollisille 18-vuotta täyttäville miehille tehdään kutsuntojen ennakkoterveystarkastus kutsuntavuoden keväällä.

Maaliskuusta alkaen terveydenhoitaja ottaa sinuun yhteyttä ajanvaraukseen liittyen oman terveysaseman tai opiskeluterveydenhuollon kautta.

Tarkastukseen tulee ottaa mukaan

  • Kutsukirjeen mukana tullut ”Kyselylomake palvelusta ja terveydentilan tutkimista varten” täytettynä sekä päihde- ja mielialakyselykaavakkeet.
  • Ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilöllisyystodistus
  • Kela-kortti
  • Mahdolliset aikaisemmat lääkärinlausunnot ja -todistukset (ml. nuorison terveystodistus), röntgenkuvat, rokotustodistukset, silmälasimääräykset, näkö- ja/tai kuulotarkastuslausunnot

Asevelvollisuuslain mukaan terveystarkastus on pakollinen.

Vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeutuvat naiset

Vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaville naisille ei tule kutsuntakirjettä, joten heille on koottu omat ohjeet puolustusvoimien verkkosivuille. Toisin kuin kutsunnanalaiset miehet, vapaaehtoisen asepalveluksen suorittavat naiset maksavat itse lääkärikäynnistä ja terveystodistuksesta perittävät maksut.

Terveydenhoitajalla käynti on maksuton. Voit varata terveydenhoitajan ajan opiskeluterveydenhuollon tai oman terveysaseman kautta. Puolustusvoimilta voi valintatilaisuuden yhteydessä hakea korvausta näistä maksuista erillisellä lomakkeella, johon liitetään kuitti suoritetuista maksuista.

Muualla verkossa

Intti edessä? (Puolustusvoimat)