Alla olevan lomakkeen voi tulostaa ja palauttaa/lähettää Janakkalan sosiaalitoimiston postilaatikkoon. Osoite on Juttilantie 1, 14200 Turenki. Ilmoituksen sosiaalihuollon tarpeessa olevasta henkilöstä voi myös tehdä aikuissosiaalityöntekijöiden päivystykseen arkisin klo 8.00–16.00 numeroon 050 407 7449.

Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeessa olevasta henkilöstä

Henkinen Ensiapu

SPR:n Henkinen Ensiapu auttaa virka-ajan ulkopuolella akuutissa kriisitilanteessa, joita ovat esim. etsinnät, tulipalot ja muut onnettomuustilanteet. Vapaaehtoiset auttajat ovat tehtäviin koulutettuja ja vaitiolovelvollisia. Yhteyden henkiseen ensiapuun saat poliisin, KHKS:n, terveyskeskuksen, ensiavun tai palolaitoksen kautta.

DEBRIEFING – Jälkipuinti-istunnot

Hyvinkään kriisikeskus tarjoaa Janakkalan ja Hattulan kunnan asukkaille kriisityöpalveluja.  Kriisityöpalveluilla tarkoitetaan jälkipuinti-istuntoja (debriefing) traumaattisen tapahtuman kokeneille asiakkaille 3 vrk:n sisällä tapahtumasta. Traumaattisella tapahtumalla tarkoitetaan tässä yhteydessä äkillisiä kuolemantapauksia, onnettomuustilanteita, ”läheltä piti” -tilanteita, itsemurhatilanteita, ryöstöjä ja raiskauksia.

Hyvinkään Kriisikeskuksen kriisityöntekijät järjestävät ryhmämuotoisen jälkipuinti-istunnon ja lisäksi tarjotaan mahdollisuus seurantatapaamiseen ja seurantapuhelinsoittoon. Yksilöasiakkaille voidaan järjestää kriisikeskustelu ja seurantatapaaminen tai seurantapuhelu. Muista kriisityötehtävistä sovitaan aina erikseen. Asiakkaat vastaanotetaan Janakkalan ja Hattulan kuntien osoittamassa tilassa.

Rikosuhripäivystys

Rikosuhripäivystys tarjoaa rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi joutuneelle ja hänen läheisilleen henkistä tukea ja käytännön neuvoja.

Rikosuhripäivystys 116 006

  • ma–pe klo 9–20

Juristin puhelinneuvonta 020 316 117

  • ma-to klo 17- 19

Kirkon keskusteluapu

Painaako jokin mieltäsi? Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat henkistä tukea. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. Palvelu on valtakunnallinen, ja yhteydenottoihin vastataan eri puolilta Suomea.

  • Palveleva Puhelin 0400 221 180, avoinna joka ilta klo 18 – 24.
  • Kirkon keskusteluapu -sivulta löydät myös muut yhteystiedot kuten chat-palvelun.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen

Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa tukea, apua ja neuvontaa seksuaalirikosten uhreille, heidän läheisilleen ja uhrien parissa työskenteleville.

Maksuttomat neuvontapuhelimet

Kriisipäivystys seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille:
puh. 0800-97899, ma-to klo 9-15, viikonloppuna ja pyhinä sekä niiden aattoina klo 15-21. Ei perjantaisin.
Kriisiapua seksuaalisen hyväksikäytön ja väkivallan kysymyksissä. Tietoa raiskauskriisikeskus Tukinaisen kriisityön palveluista. Torstaisin päivystys tarkoitettu erityisesti eri alojen ammattilaisille konsultointia varten.

Juristipäivystysseksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille:
puh. 0800-97895, ma-to klo 13-16.
Tietoa ja neuvontaa seksuaalirikosasioissa. Henkilökohtaiset ajanvaraukset ja oikeusavustukset. Eri alojen ammattilaiset voivat soittaa juristipäivystykseen myös konsultaatiota koskevissa asioissa.

www.tukinainen.fi