Fysioterapeutin vastaanotto

Liikunta- ja toimintakyvyn heikkenemisen vuoksi voit varata suoraan ajan fysioterapeutille.

Kuntoutus, fysioterapia, Terveyspalvelut

Tästä numerosta voit varata ajan tai perua aiemmin varaamasi ajan.
Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä. Soitamme sinulle takaisin arkisin klo 8-16 välisenä aikana.

Tapailanpiha 11, 14200 Turenki

Akuutin kivun tai muun akuutin ongelman vuoksi on kuitenkin hyvä varata aika omalle lääkärille, joka voi tarvittaessa tehdä lähetteen fysioterapeutille.

Vastaanotolla, joka voi toteutua myös asiakkaan toimintaympäristössä, fysioterapeutti tutkii sinut ja jatkotoimenpiteet suunnitellaan yhdessä kanssasi huomioiden yksilöllinen tarpeesi. Ohjaus ja seurantakäynnit toteutetaan tämän pohjalta yksilöllisen tarpeen mukaan. Tarvittaessa fysioterapeutti voi ohjata sinut jatkoharjoitteluun muun muassa erityisliikunnan ryhmiin tai voima- tasapainoharjoitteluryhmään.

Ikääntyneiden voima- ja tasapainoharjoitteluryhmä

Ikäihmisten maksuton ohjattu voima- ja tasapainoharjoitteluryhmä kokoontuu Turengissa Tapailakodin kuntosalilla tai Tervakoskella Seuratalon kuntosalilla 2 kertaa viikossa 8 viikon ajan. Ryhmä on tarkoitettu ikäihmisille, joilla on jo ongelmia perusliikkumisessa. Ennen ryhmäharjoittelun aloittamista fysioterapeutti arvioi aina harjoituksen soveltuvuuden.

Kotikuntoutus

Kotikuntoutus on tarkoitettu ikäihmisille, joiden toimintakyky on heikentynyt eivätkä he pysty osallistumaan kodin ulkopuolisiin kuntoutuspalveluihin. Aloitteen kuntoutukseen voi tehdä asiakas, omainen tai terveydenhuollon ammattilainen. Kuntoutuksessa keskitytään arkiaskareista selviytymisen tai esimerkiksi päivittäisten toimien harjoitteluun. Kotikuntoutusta toteuttaa fysioterapeutti tai fysioterapeutti yhteistyössä kuntoutukseen perehtyneen lähi- tai perushoitajan kanssa. Fysioterapeutti arvioi aina kuntoutuksen tarpeen ja sopivuuden asiakkaalle.

Janakkalan sairaalan fysioterapiapalvelut

Fysioterapeutit palvelevat myös Janakkalan sairaalan asiakkaita. Kuntoutuksen ensisijainen tavoite on aina kotiin tai kodinomaiseen asumiseen palaaminen. Sairaalassa fysioterapeutti arvioi asiakkaan toimintakykyä ja jatkokuntoutustarvetta yhdessä monialaisen tiimin kanssa ja aloittaa tarvittaessa kuntoutuksen.