Kyterinhovi on 59 asuntoa käsittävä asumispalveluyksikkö, joka valmistui Janakkalan Turenkiin kesällä 2015 (Pelipihanpolku 1). Talossa kaksi kerrosta ja neljä yksikköä: Kreivi ja Paroni,Herttua ja Ruhtinas. Asunnot ovat vuokra-asuntoja ja niihin voi tuoda omia kalusteitaan. Asunnossa on valmiina hoivasänky patjoineen. Talossa ei ole mahdollisuutta varastoida tavaraa.

Toiminta-ajatus

Kyterinhovi mahdollistaa ikäihmisen turvallisen ja kodinomaisen asumisen elämän loppuun saakka. Toimintamme periaatteet ovat asukaslähtöisyys, yksilöllisyys, asukkaan omatoimisuuden tukeminen ja terveyden edistäminen. Perustana on kuntoutusta tukeva hoiva, joka on hyvän hoitotyön perusta.

Henkilökunta auttaa, hoitaa, ohjaa ja tukee asukasta arjessa. Tavoitteena on tarjota viihtyisää ja rauhallista asumista omissa kodeissaan sekä mahdollistaa yhteisöllinen asuminen muiden ikätovereiden kanssa. Asukas toimii talossa omien voimavarojensa ja toiveidensa mukaisesti ja saa tarvitsemaansa tukea omaan arkeensa. Monisairaiden ikäihmisten kanssa toimiessa, tärkein työmme tavoite on korkea hoidon laatu. Yhteistyö läheisten kanssa on tärkeää ja mahdollistaa asukkaan hyvän elämän.

Asukkaat saavat hyvää ja kattavaa perushoitoa. Kyterinhovissa käy terveyskeskuslääkäri vähintään kerran viikossa. Käytössämme on ANJA-annosjakelu ja lääkkeet asukas maksaa itse. Asukkaiden ANJA-lääkkeet tilataan Tavastilan apteekista. Jokaiselle asukkaalle on nimetty omahoitaja, joka toimii läheisten suuntaan yhteyshenkilönä. Tiimin sairaanhoitaja vastaa yhdessä yksikön lähihoitajien kanssa asukkaan terveydentilan seurannasta ja lääkehoidon onnistumisesta.

Arjessa meitä käy ilahduttamassa esiintyjiä erilaisten virkistyshetkien merkeissä. Seurakunnan edustaja käy säännöllisesti kerran kuussa talossamme hartaushetkessä sekä pyynnöstä myös yksittäisten asukkaiden luona. Ulkoilutusta ja pieniä virikehetkiä tarjoaa oma henkilökunta.

Maksut

Asumispalvelun kuukausimaksu koostuu vuokrasta ja nettotuloihin perustuvasta asiakasmaksusta. Asiakasmaksu sisältää hoivan, ateriat, turvarannekkeen käytön, siivouksen, omien henkilökohtaisten vaatteiden pesun ja talossa käytössä olevien vuokraliinavaatteiden käytön. Asukas on oikeutettu hakemaan Kelan asumistukea sekä eläkkeensaajan hoitotukea. Kunnan myöntämää kuljetustukea on myös mahdollista hakea. Henkilökunta auttaa etuusasioiden hakemisessa tarvittaessa.

Lisätietoa

Kyterinhovin esite 2022

Maksuperusteet Kyterinhovi 2022

Omavalvontasuunnitelma 2022

Kyterinhovi

asumispalveluyksikkö
Asumispalvelut, Ikääntyneiden palvelut, Kyterinhovi
Pelipihanpolku 1, 14200 Turenki

Saares Tiina

Vt. palvelupäällikkö
Asumispalvelut, Elsakoti, Ikääntyneiden palvelut, Kotipelto, Kyterinhovi

Asumispalvelut: Kyterinhovi ja Pihlajakoti

Tapailanpiha 11 B, 14200 Turenki

Immonen Sirkku

palveluvastaava
Asumispalvelut, Ikääntyneiden palvelut, Kyterinhovi

Kyterinhovi

Pelipihanpolku 1, 14200 Janakkala