Vierailut hoivayksiköissä

Vierailut ovat sallittuja Elsa-, Honka- ja Mäntykodissa. Vierailuilla tulee noudattaa alla olevia terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ympärivuorokautisen hoivan yksiköiden vierailuihin liittyviä ohjeita. 

Vierailulle tullaan vain terveinä ja oireettomina. On tärkeää, että tapaamiseen osallistuvalla ei ole mitään hengitystieinfektion oireita kuten nuhaa, kuumetta, yskää tai kurkkukipua. Yksiköiden sisätiloissa tapahtuvissa vierailussa vierailijan tulee käyttää itse hankkimaansa suunenäsuojusta. Henkilökunta opastaa vierailijoita käsihygienian toteuttamisessa. Tapaamisissa tulee mahdollisuuksien mukaan noudattaa 2 metrin suojaetäisyyttä muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan.

Sisätiloissa on tärkeää huomioida, ettei vierailija turhaan liiku yksikön muissa yhteisissä tiloissa. Yksikön henkilökunta ohjeistaa vierailun aikana tapahtuvien hoitajakutsujen osalta. Ennen läheisesi tapaamista olethan yhteydessä yksikköön puhelimitse. Näin voimme toteuttaa kaikkien asukkaiden vierailut terveysturvallisesti. Samalla voimme kertoa, kuinka vierailujen aikana tulisi toimia.

Vierailujen vaikutukset ulottuvat koko hoivakotiin ja niiden toteuttaminen turvallisesti on meidän kaikkien vastuulla. Henkilöstön antamia ohjeita vierailuihin liittyen tulee ehdottomasti noudattaa tai järjestetty vierailu voidaan keskeyttää. Rajoituksia voidaan lisätä, jos toimintayksikössä ilmenee koronavirustartunta, epäily tartunnasta tai tartuntojen määrä alueella kääntyy nousuun.