Tapahtuu!

Janakkalan kesä on täynnä erilaisia tapahtumia. Alla muutamia poimintoja, lisää löydät tapahtumakalenteristamme».

27.5. Turengin Kevätkarkelot

Turengin Kevätkarkelot ovat monipuolinen tapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna Lyylinpuistossa, jossa jatkot järjestetään Kesäterassilla. Luvassa on hienoja musiikkiesityksiä, paljon nostalgisia autoja, kotimaisia käsitöitä, sekä arpajaisia. Uutuutena karkeloille kurvaa myös parvi Corvette – urheiluautoja. Myynnissä on mm. makkaraa, kahvia ja leivonnaisia. Suurempaan nälkään myös street foodia ja burgereita. Mukana tapahtumassa on myös eri yrityksiä, tuote-edustajia ja yhdistyksiä, jotka esittelevät palveluitaan ja toimintaansa.

Linkki tapahtuman nettisivuille.


11.6. Laurinmäen kesänavaus

Laurinmäen kesänavaus on lasten luonto- aiheinen tapahtuma yhteistyössä Janakkalan luonto- ja ympäristöyhdistyksen kanssa. Luvassa on esityksiä ja toimintapisteitä luonnon suojeluun ja monimuotoisuuteen liittyen!

Lisätietoja tapahtumasta.


30.6. – 2.7. Janakkalan Barokki

Perinteinen Janakkalan Barokki järjestetään jälleen kesä – heinäkuun vaihteessa. Koko perheen tapahtumassa on luvassa vanhan ajan musiikkia, suosittu urkukonsertti Pyhän Laurin kirkossa ja Tapulikahvila palvelemassa kirkkokonserttien aikana. Tapahtumassa on lapsille hauskaa tekemistä kuten tarmokasta työpajaa ja tutustutaan vanhan musiikin maailmaan kepein ottein!

Pe 30.6. klo 20 Pyhän Laurin Kirkko
Avajaiskonsertti – Duben – kokoelma – Becker, Buxtehude, Ritter

La 1.7. klo 11 – 13, Laurinmäki
Lasten Barokki
Lasten Barokki sukeltaa tänä vuonna suomalaiseen kulttuuriperintöön ja tarinoiden maailmaan yhdistellen kuvataidetta ja vanhaa musiikkia. Lisäksi kuntamuusikkoina toimiva duo Ants in the Pants soittaa perinteisiä lastenlauluja, joihin kuuluu myös erilaisia leikkejä.

La 1.7 klo 18, Pyhän Laurin Kirkko
Couperin, La Guerre, Marais

Su 2.7. klo 18 Pyhän Laurin kirkko
Päätöskonsertti: Bach: Die Kunst der Fuge

Linkki tapahtuman nettisivulle.


21.7. – 22.7. Vähikkälän Heinäpäivät

Vähikkälän Heinäpäivät valtaa Seuratalon salin ja pihan. Perjantaina on luvassa on alkuillan lavatanssit, esiintyjänä Jarkko Granat yhtyeineen. Tapahtumateltalla tarjolla on livemusiikkia The Lakewater bändin tahtiin. Lauantaina päivällä on perheen pienimmille hauskaa ohjelmaa ja esiintyjänä on Höpinätötterö. Myöhemmin iltaa viihdyttää Trubaduuri Ilkka Lahti, sekä Käsityöläiset bändi.

Tapahtuman virallinen sivu julkaistaan myöhemmin.


5.8. Leppäkoski päivä

Leppäkoski Päivä kerää yhteen kylälle peräkonttiskirppis markkinat, lapsille suunnattua talutusratsastusta, sekä halutessaan kalliokiipeilyä! Ida Ahlberg museo ja Woiman talon kahvila on myös avoinna tapahtuman ajan. Leppäkosken puhallinorkesteri konsertoi klo 13 ja klo 14 kaikille puolen tunnin ilmaiset konsertit!

Tapahtuman virallinen sivu julkaistaan myöhemmin.


10.8.-13.8. Kokonainen Festivaali

Tässä tapahtumassa muusikoita piisaa ja soitto soi, kun taitelijat ympäri Euroopan matkaavat tiensä kohti vehreää Hämettä, Janakkalan ja Hämeenlinnan taidemuseota.

Janakkalassa kasvanut viulisti Linda Suolahti on kutsunut vierelleen kolme lahjakasta taiteilijaa toteuttamaan yhden tapahtuman festivaaleille. Avajaiskonsertin 10.8. kuratoi Emma-ehdokas Laura Hynninen. Säveltäjä Rouzbeh Rafien suunnittelemassa illassa 11.8. kuullaan hänen uusin teoksensa jousitriolle ja elektroniikalle. Rakastettu näyttelijä Seela Sella palaa festivaaleille vierailemaan ja bandoneontaiteilija Kristina Kuusasto taas tekee Kokonainen Festari – debyyttinsä, kun janakkalainen huippusopraano Pia Freund vie suunnittelemansa tapahtumasikermän Hämeenlinnan taidemuseoon 13.8. Festivaaleilla yhdistyy lämpö, huumori, syvät tunteet, visuaalinen taide, sekä itse säveltämä musiikki!

Linkki tapahtuman nettisivuille.


Napialan Wanhan Koulun tapahtumaviikonloppu 11.-13.8.

11.8.-13.8 Napialan Aarteet vol 4 Vintage & Retro

Napialan Wanhan Koulun pihapiirissä Janakkalan Tervakoskella tapahtuva vanhan tavaran kesäinen myyntitapahtuma.

Vierailijoina mukaan tulevat Janne Kiurula ja Kirsi Valto.
Janne tuo mukanaan kivan kattauksen retroa ja vintagea. Käy kurkkaamassa Instagramissa ”hoardersdiary”.  Kirsi Valto on niin ikään kaikkeen kivaan retrohenkiseen tavaraan keskittynyt värikäs ja kaikkien kanssa juttuun tuleva mutkaton myyjä.

12.8. Koulumuseopäivä Napialan Wanhalla Koululla

Perinteistä koulumuseopäivää vietetään samana viikonloppuna Napialan Aarteet – tapahtuman kanssa, lauantaina 12.8. Ohjelmaa on runsaasti niin Napialan kansakoulun oppilaille, kuin kaikille vanhojen kyläkoulujen ystävillekin!

12.8. Teatteri Rollo: Kotia kohti, Napiala

Kotia kohti – esitys on suunnattu erityisesti ikäihmisille, mutta sopii kaikille, jotka ovat joskus joutuneet jättämään kotinsa. Esitys on kiertänyt vanhusten palvelutaloissa ympäri Suomen!

Lisätietoja tapahtumasta Napialan Wanhan koulun sivuilla.

Linkki tapahtuman Facebook-sivulle.


25.8. Kiipulan Elojuhlat

Kiipulan Elojuhlat järjestetään elokuun viimeisenä perjantaina. Tapahtumassa pääset nauttimaan markkinahumusta ja ohjelmatarjonnasta, fiilistelemään musiikkia ja maistelemaan puutarhan antimia, sekä hyvää ruokaa ja juomaa. Elojuhlissa esiintyy mm. Pete Parkkonen ja Räpfaija! Samalla voi tutustua Kiipulan monipuoliseen palvelutarjontaan. Illan päätteeksi ihaillaan tietysti ilotulitus. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Linkki tapahtuman nettisivuille.


26.8. Taaran Markkinat ja Nuku yö ulkona

Taaran markkinat kuljettaa menneisyyteen tunnelmallisella Laurinmäen torpparimuseolla sadonkorjuun aikaan. Tapahtuma sopii kaikille historiaa ja kulttuuriperintöä eri tavoin harrastaville ja näistä kiinnostuneille ikään tai säätyyn katsomatta! Näytökset, luennot, konsertit ja teatteriesitykset havisuttavat historiaa useista kulmista ja eri aikakausilta. Markkinatorilla on myynnissä mm. käsitöitä ja sadonkorjuun tuotteita. Laurinmäelle on mahdollista jäädä Nukkumaan yö ulkona omalla teltalla tai riippumatossa. Iltaohjelma ja nuotiotulet jatkuvat pitkälle elokuun yöhön.

Linkki tapahtuman nettisivuille


9.9. Janakkala MOVE -harrastustapahtuma

La 9.9. klo 11-15 järjestetään uudenlainen Janakkala MOVE -harrastustapahtuma Tervakosken Delfort Areenalla. Tapahtuma kokoaa liikunnan, harrastamisen ja hyvinvoinnin yhdistykset ja muut toimijat liikuntahalliin esittäytymään. Tapahtumassa on lisäksi kahvi- ja ruokamyyntiä sekä markkinatori.

Ohjelmassa huikea Agit Cirkin nykysirkusesitys Tenho. Koko perheen esityksessä on aitoja voimamiestemppuja, kiinalaista tuolitaiturointia ja pariakrobatiaa. Varusmiestoimikunnan bändi Panssariprikaatista esiintyy ensin lapsiyleisölle ja säestää päivän päätteeksi päivätanssit.

Linkki tapahtuman nettisivuille.