Vihreää rahoitusta saavalla Janakkalan uudella paloasemalla harjannostajaiset

Janakkalan paloaseman rakentaminen on edennyt harjannostajaisiin, joita vietetään 15.9.2017. Kohde valmistuu tammikuun lopussa 2018. Hanke on sujunut hyvässä yhteistyössä kaikkien osapuolien kesken. Tavallisesta rakennushankkeesta poiketen rakennukseen tulee kovan käytön ja käyttöasteen lisäksi paljon erikoistekniikkaa ja toimintoja.

Uusi paloasema sijaitsee Rastikankaalle. Sijainti lähellä moottoritietä omalla hälytysliittymällä on pelastustoimen ja ensihoidon toimintavalmiuden kannalta erinomainen. Paloasema on suunniteltu yhdessä käyttäjien kanssa. Suunnittelussa on otettu huomioon toiminnallisuus, jossa likainen ja puhdas puoli on erotettu. Kohteen rahoittaa Kuntarahoitus Oy, joka on myöntänyt kohteelle Vihreää rahoitusta. Rahoitusetu on tullut energiatehokkaiden ratkaisujen johdosta, mitkä sisältävät mm. aurinkopaneelijärjestelmän, maalämmön sekä -viilennyksen, led-valaistusjärjestelmät, optimaaliset tilaratkaisut, sähköauton latausvalmiuden. Aurinkopaneeleiden tuottoa voi tulevaisuudessa seurata Turengintien näyttöpaneeleilta. Kohteeseen tulee myös asiakasvastaanottotiloja. Paloasemalle sijoittuu sekä pelastustoiminnan että ensihoidon yksiköitä, toiminnan ja sijoitettavien yksiköiden määrä laajenee verrattuna nykyiseen paloasemaan. Myös museoauto tulee löytämään sijoituspaikan kohteesta. Kohteen erikoisuutena tulee olemaan hätämaadoitusharjoituskenttä, jossa voi turvallisesti harjoitella mm. rautatieonnettomuutta.

Kanta-Hämeen Pelastuslaitoksen käyttöön tulevan paloaseman rakennuttaja on Janakkalan kunta, kokonaisurakoitsijana toimii paikallinen Rakennuspalvelu Teknorak Oy ja pääsuunnittelijana Arkkitehtitoimisto Anna-Maija Kaihari Ky. Lisäksi aliurakoitsijoina toimivat paikalliset Vesijohtoliike Järviset Oy, Sähkö-Jore Oy sekä Elektro-Arola Oy.

  • Laajuustiedot: 2 kerrosta, yhteensä 2269 m2 ja 12 600m3
  • Aurinkopaneeleiden pinta-ala 176m2.
  • Pihavaraston koko on 456m2, TILAVUUS 2500M3 ja harjoitustornin korkeus 18,9m

Lisätietoja: Rakennuttaja Liisa Jokinen Janakkalan kunta / Tila- ja aluepalvelut puh: 03-6801328