Vie vanhus ulos -kampanja etsii vapaaehtoisia

Janakkalassa toteutetaan iäkkäiden ulkoilu-unelmia Ikäinstituutin ”Vie vanhus ulos” -kampanjassa 5.9.–6.10.2017.

Liian monet ikäihmiset eivät pääse tai uskalla lähteä ulos heikentyneen liikkumiskyvyn, esteellisen ympäristön tai muistiongelman vuoksi. Tällöin avuksi tarvitaan ulkoiluystäviä.

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja 5.9.–5.10.2017 edistää toimintakyvyltään heikentyneiden iäkkäiden säännöllistä ja turvallista ulkoilua. Ulkoiluystäviksi haastetaan järjestöjen vapaaehtoisia, opiskelijoita, hoitotyön ammattilaisia sekä iäkkäiden läheisiä ja naapureita. Kampanjaan osallistutaan kirjaamalla ulkoilukerrat vievanhusulos.fi –sivustolle luodulle tunnukselle/ Janakkala kunta tai luomalla sivustolle oman tunnuksen. Toteutuneita ulkoilu-unelmia voi myös jakaa hästägillä #vievanhusulos kampanjan Facebook-sivulla.

Ulkoiluystävän muistilista

  • Tutustu iäkkään terveydentilaan ja kysy päivän vointia
  • Perehdy apuvälineiden käyttöön
  • Sovi yhdessä kävelyreitin pituus ja kohde
  • Ole tukena ja avusta vain tarvittaessa
  • Nauttikaa ulkoilusta ja toistenne seurasta!

Valtakunnallisena iäkkäiden ulkoilupäivänä 5.10.2017 järjestetään yhteinen ulkoilutapahtuma Turengissa Ikäkeskuksen pihapiirissä  klo 13 ja Tervakoskella Elsakodin viereisellä leikkikentällä 6.10.2017 klo 13.

Vapaaehtoisia toimijoita toivotaan mukaan ulkoilemaan vanhusten kanssa em. ajankohtina.

Em. ulkoilutapahtumiin vapaaehtoisten yhteydenotot viimeistään 26.9-17 mennessä Ikäkeskukseen puh. 03- 6801 883 (arkisin klo 9-11) tai sähköpostitse ikakeskus@janakkala.fi