Kevätheila 2020

12 upeaa, Hämeen Mobilistien kiiltäväksi hinkattua menopeliä eri vuosikymmeniltä etsii pelkääjän paikalle omaa Kevätheilaa. Heilaa vailla ovat mm. Messerschmitt KR 200 vuodelta 1955, Chevrolet Confederate Sport Coupe vm. – 32, Ford Cortina 1500 GT vm. -66 sekä 9 muuta upeaa kulkuneuvoa.

Kevätheilaksi menopelit etsivät aikakauteensa, tyyliinsä, muotokieleensä tai ajatusmaailmaansa parhaiten sopivaa daamia. Olisitko se sinä?

Ilmoittaudu mukaan Kevätheila 2020-kisaan täyttämällä ilmoittautumislomake 31.3.2020 mennessä.

Valitse mieleisesi menopeli ja kuvaa itsestäsi maksimissaan 1 minuutin esittelyvideo, josta käy ilmi minkälainen ja minkä näköinen kevätheila olisit. Lähetä myös valokuva itsestäsi kevätheilan roolissa.

Videoiden perusteella kullekin autolle valitaan oma kevätheila, joka pääsee finaaliin kisaamaan KEVÄTHEILA 2020-tittelistä. Varsinainen kisa käydään Turengin Kevätkarkeloilla 16.5., varauduthan olemaan paikalla!

Kevätkarkeloilla yleisö saa livenä äänestää omaa suosikkipariaan, lopullisen valinnan tekee Arja Viitaniemen johdolla tuomaristo, joka koostuu naismobilisteista sekä järjestäjien edustajista.

Jokainen finalisti saa itsestään upean valokuvan menopelin kera ja KEVÄTHEILA 2020 kuluvan vuoden aikana käytettävän kyydityksen wanhalla autolla sekä lahjakortin Aulangon kylpylään. Voittajamenopeli saa lahjakortin Fiksupesuun.

1. FEDERAL-paloauto vm. -37

Olen syntynyt jenkeissä. Nyt on siis mittarissa 83 vuotta. Ikäisekseni olen hyvässä kunnossa ja ikähän on vain pelkkiä numeroita. Lempivärini on punainen. Varustukseeni kuuluu, mahtavan voimakoneen lisäksi, kylän suurin kypärä ja letku letkeä.


2. Honda Monkey vm. -71

Minä olen syntyjään jaappanilainen teinisensaatio. Olen pieni, pippurinen ja vikkelä nuorisomalli. 70-luvulla kaikki teinit tahtoivat seuraani. Olen legenda edelleen. Satulaani pääsee jo 15 vuotiaana.


3. Ford Cortina 1500 GT vm. -66

Synnyin sumujen saarilla, briteissä siis. Katso kuvaa tarkkaan – ja arvaile lempinimeäni!

Yep, olen tähtiperä….. englantilainen urheilija. Oletko sinäkin?


4. Volvo P 1800  vm. – 70

Kotimaani ompi Ruotsi. Ja isäni on Pelle! Pelle Pettersson. Aikoinaan hinnallani sai neljä perus-germaanikuplaa. Tunnetuin kummini on Simon Templar, TV-sarjasta Pyhimys. Sinun ei tarvitse olla pyhimys.


5. Fiat X 1/9 vm. – 78

Minä olen saapasmaan lapsia. Sydämeni sykkii keskellä ja silmiä pidän auki vain tarvittaessa. Bertone on antanut minulle sporttiset muotoni. Kyytiini mahtuu vain sinä ja minä. Matematiikka on harrastukseni.


6. IFA F8 Cabriolet vm. -52

Synnyin itäisessä Saksassa sodan jälkeen. Nykyään olen siis isänmaaton. Sukutaustani on muutenkin sekava. Ensin olin saksalainen DKW. Sodan jälkeen minusta tuli idässä IFA ja lännessä Donau. Ai niin, nykyisin DKW – Donau tunnetaan nimellä Audi. 50-luvulla minua haukuttiin autojen häpeäpilkuksi, koska pidin outoa ääntä ja haisin pahalle. Nykyään olen ylpeä ominaisuuksistani ja muodoistani. Sinunkin itsetunto lienee kohdallaan.


7. Zetor 25 A vm. -54

Olen 27- hevosvoimainen, Tsekin tasavallassa alkuni saanut vanttera työmies. Olin vihreä aikana jolloin vihreästä ei vielä tiedetty mitään. Tunnen hengenheimolaisuutta IFAa kohtaan – ja minullakin on persoonallinen ääni. Haen luonnonläheistä seuraa. Voimme matkustaa kohti auringonlaskua, reppu täynnä luomueväitä.


8. Packard Executive Sedan vm. -56

Kotimaa, juu ess ei. Haen sinua, Dagmar! Innostuin jo 50-luvulla TV-sarjasta “Broadway open house” ja tietenkin Virginia Ruth Egnorista!


9. Chevrolet Confederate Sport Coupe vm. – 32

Kun minua tehtiin, Amerikan Yhdysvalloissa oli voimassa vielä kieltolaki. Joku veljistäni sekaantui ehken kyseisen lain rikkomiseenkin. Minä sen sijaan muutin Suomeen jo samana vuonna kun synnyin. Minulla on suuri, kuusisylinterinen sydän, runkoni on osin puuta ja pintani peltiä. Olen harvinainen erikoismalli. Tulevalle anopilleni olen varannut aivan erityisen paikan matkustaa mukana.


10. Bedford A2C vm. -56

Minä olen Petteri, kuuluisaa kenraalimoottorin englantilaista sukuhaaraa. Muutin heti synnyttyäni Suomeen. Minut adoptoitiin hyvään perheeseen Kangasalan maisemiin. Hoidettuani hyvän tovin erityyppisiä kuljetus- ja maskottitehtäviä, minut lopulta hylättiin ja terveyteni petti pahan kerran. Kävin jo kuoleman partaalla. Hyvät ja taitavat ihmiset pelastivat kuitenkin minut ja nyt olen paremmassa kunnossa kuin koskaan. En kerjää sääliä, vaikka ulkoinen olemukseni voi näyttääkin vähän alakuloiselta. Mitähän me voisimmekaan kuljettaa yhdessä?


11. Messerschmitt KR 200 vm. -55

Olen saksalainen kabinenroller. Sanovat minua kääpiöksi. Minussa ei ole muuta pientä kuin koko. Egoni on iso. Onhan tehoni lähes kymmenen hevosvoimaa. Ja hevonenhan on iso eläin. Kiidän parhaimmillani hurjaa sadan kilometrin tuntivauhtia – kolmella pyörällä tosin. Jotkut luulevat, että olen lentokone, josta puuttuu vain siivet ja pyrstö. Voin tarjota sinulle elämyksiä.


12. Fiat SL 600 vm. – 72

Minä tulen Italiasta. Kaikki tuntevat minut. Minä olen Nappi, Pompan nappi! Perheeni on suuri. Meitä tehtiin kaikkiaan yli 2,6 miljoonaa veljestä. Olin aikanani yksi suosituimmista, myös Suomessa. Minä olen kompaktin kokoinen symppis. En kuvittele itsestäni liikoja – ethän sinäkään?


Yhteistyössä mukana: