Vinkkejä vapaa-aikaan

Jumppaohjeita ja liikuntavideoita kotioloihin

Vaikka kunnan liikuntapaikat on suljettu, liikkua voi myös kotona ja ulkona. Pysytään liikkeellä!

Ikäihmisille suunnattua jumppaa:

  • Kunnon eväät: 52 erillistä voimaa ja tasapainoa kehittävää piirroksin kuvitettua liikekorttia, joista voit koostaa oman kotijumpan.
  • Ikäihmisille suunnattua jumppaa: Janakkalan kunnan fysioterapeuttien Aija Koskelan ja Tiina Väisäsen opastuksella jumppaa. Suunnattu varsinkin ikäihmisille, mutta sopii myös muille taukojumppana.

Kaikille tarkoitettuja jumppia ja vinkkejä:

  • Oma liikunta -sovellus tekee leikkipuistoista liikuntapaikkoja. Sovelluksessa kunnan leikkipuistojen ja liikuntapaikkojen välineisiin räätälöityjä liikkeitä esitellään opastusvideoin. Videoita pääsee katsomaan joko netin karttasovelluksen tai paikan päällä laitteissa olevien QR-koodien kautta. Lue lisää ja tutustu palveluun
  • Lihaskuntoharjoituksia kaikenikäisille: Tule mukaan jumppaamaan Janakkalan kunnan erityisliikuntaohjaaja Päivi Pirneksen opastuksella, luvassa mm. keppijumppa, kahvakuulajumppa sekä selkäjumppa, Sopii kaikille iästä ja kunnosta riippumatta.
  • Kehonhuoltoa kaiken ikäisille
  • Elixir TV-sarjan ja Janakkalan kunnan tämän vuotisen yhteistyön myötä Janakkala saa käyttöönsä yli 100 erilaista Elixirin liikuntaneuvovideoita. Kuntotestit soveltuvat kaikenikäisille,jumppaliikkeet pääosin työikäisille.

Ideoita perheliikuntaan

Perheen kanssa liikkuminen on mukavaa ja vahvistaa perheen sisäisiä siteitä. Pienillä arjen valinnoilla voit välittää ja opettaa lapsellesi aktiivista elämäntapaa, joka puolestaan tukee lapsen oppimista ja kehitystä. Katso vinkkikirjastostamme ideoita perheen yhteisiin liikuntahetkiin.

Lue lisää ja katso videot


Liikuntapaikkojen esittelyvideot

Janakkalan liikuntapaikkoja ja niiden mahdollisuuksia esitellään Liikettä lisää Hämeenlinnan seutuun -hankkeen yhteydessä toteutetuilla videoilla.
Tutustu videoihin ja lähde liikkumaan


 

Miltä kuulostaisi parvekejumppa omaan taloyhtiöösi?

Parvekejumppa käynnistyi maaliskuun lopussa Hämeenlinnassa. Ensimmäisen parvekejumpan osallistujat nauttivat liikkeistä, yhteisestä tekemisestä ja saivat lisää vireyttä. Toiveena olikin, että parvekejumppaa tulisi lisää. Katso esittelyvideo

Parvekejumppa ohjataan maasta käsin ja asukkaat voivat osallistua omalta parvekkeelta noin 10 minuutin pituiseen kehonhuoltoon.

Mikäli haluat omaan taloyhtiöösi parvekejumpan, ota yhteyttä! Tulemme mielellämme paikalle!

Jorma Vaara, Liikettä lisää Hämeenlinnan seutuun -hanketyöntekijä
p. 050 4775 429, jorma.vaara@hameenlinna.fi

Päivi Pirnes, erityisliikunnanohjaaja
p. 03 680 1234 paivi.pirnes@janakkala.fi


Luontoon!

Upeat luontokohteet löydät Luontoon-sivuiltamme. Luontosivuilta löydät mm. retkipaikkoja, laavuja ja ulkoilureittejä ja onpa siellä kerrottu myös missä on Hämeenkylmänkukan esiintymät Janakkalassa.


Tutustu Laurinmäen ja Ida Aalberg -museoihin diginä

Janakkalan museot ovat valmiina etävierailuihin ja löytyvät nyt eMuseosta suomeksi ja englanniksi.


Lukemista

Konserttikeskuksen live stream -konsertit lapsille

Janakkalan kulttuuripalvelut on ostanut Konserttikeskuksen ryhmälinkit, joiden kautta voi katsoa kevään etäkonsertit ja niiden taltioinnit konsertin jälkeen vaikka kotoa käsin. Ryhmälinkkien ostamisella haluamme tukea muusikoiden toimeentuloa.

Lisätietoa konserteista ja linkit: www.konserttikeskus.fi/etakonsertit


ARXin tartuntavaaratonta taidetta

ARXin Kotivara tarjoaa tartuntavaaratonta taidetta etäarkeen kotona sinnitteleville lapsille aikuisineen. Kotivaroja tuotettiin kahdeksan viikon ajan, 23.3. – 15.5.2020, kaikki ohjeet ovat edelleen katsottavissa ARXin verkkosivuilta ja somekanavilta. Osa vinkeistä on suunniteltu niin, että ne antavat vanhemmalle mahdollisuuden syventyä etätyöhön ja osa taas tarjoaa mukavaa taidetouhua yhteisiin hetkiin. Pyrimme käyttämään arkisia materiaaleja ja välineitä, joita löytyy ihan tavallisista kodeista.

http://www.hameenlinna.fi/arx-kotivara

Jaa omat ARXin Kotivara -hetkesi Instagramissa ja tägää @arxgrammi kuvaan.
Facebook: www.facebook.com/ARXHameenlinna
Instagram: @arxgrammi
Lasten ja nuorten Kulttuurikeskus ARX


Pikku Kakkosen väen vinkit lapsiperheille


Verkkonuokkarit nuorille